Folka bak maten


Lokale bønder

I Herifrå er vårt hovedbudskap å gi lokale matretter til folket, samtidig som vi ønsker å belyse alle de flotte leverandørene som får dette til å skje!

Her har vi samlet alle de faste leverandørene vi har på Lofoten, slik at de skal få den oppmerksomheten de fortjener. Samtidig som du som gjest vet akkurat hvor maten kommer fra!

Eventyrlig fisk AS

I skyggen av idylliske Reinebringen opererer Eventyrlig fisk AS. Travle dager på sjøen danner det perfekte grunnlaget for å hale inn den beste fisken fra Vestfjorden. Skreien og silden i vannet her, er noe av den beste fisken du kan finne langs hele norskekysten. Når båtene vender bauen hjemover mot de lokale rorbuene, er forholdene minst like gode når fisken skal tørkes. Midnattssolen og den friske sjøluften gir tørrfisken herfra den karakteristiske smaken man forbinder så kjært med lofoten.


Les mer

Santersletta

Når du får den arktiske lufta fra Nord, og den fruktbare jorda bare Lofoten har blir det gode grønnsaker. På Santersletta dyrker de både grønnsaker, frukt og bær. Og søtere bær har aldri vi smakt hvertfall!


Les mer

Gustoa Gård

Med respekt for dyret og en natur som du kun finner i Lofoten har Gustoa Gård drevet med sauedrift siden 2000. De har flere raser, både svartfjes og dala-sau, førstnevnte er relativt sjelden her i Norge.


Les mer

Klekkingen

På Klekkingen gård lever høner og folk tett i tett. Den lille gården har over 100 høner i låven, men hva gjør vel det når du er så glad i fjærkre som Anne Oline? Hun forteller at hun gjerne kunne bodd i låven sammen med dyra, men av åpenbare årsaker gjør hun ikke det. Hun sørger for at hvert dyr blir sett og tatt hånd om, og med en så stor flokk er ikke det en liten jobb!


Les mer

Reinen

Samene Ailo og Elle driver reinsdyrdrift på Lofoten. Her driver de på ordentlig tradisjonelt vis, og kjøttet vi får fra dem er av ypperste kvalitet, som hvertfall vi syns ingen kan måle seg med! En riktig delikatesse!


Les mer

Kakemor

Ruth Anne har en stor lidenskap for kakebakst. Hun står opp før sola hver dag og går ikke til sengs før de siste kakene er ute av ovnen. Det er ei travel dame, men vi er så heldige å få servere hennes kaker i restauranten vår. Be om et stykke Blåbykake neste gang du spiser hos oss!


Les mer

Lofoten Ysteri

På fjellet i Sørvågen, helt sør i Lofoten går dyra på beite hele sesongen. Geiter og kyr går harmonisk rundt og tygger på det friske gresset til fjells. Dette blir det god melk av, takk til dyra kan Gunn Inga og Morten Grane drive Lofoten ysteri. I dag har de rundt 20 ansatte, og leverer ost, melk og rømme til restauranter i hele Norge.


Les mer

Brygga på Øya

Brygga på øya ble etablert i 1996 av to kamerater som simpelthen var blitt litt lei av å fiske, og som ønsket en spennende hobby. Hobbyen fant dem i ølbrygging, og i dag har de hele 20 forskjellige øltyper og flere cider-typer også. Ølet deres har blitt anerkjent i flere titalls konkurranser og det kjenner du på smaken! Det kalde arktiske vannet de bruker sørger for en forfriskende og kald tørsteslukker.


Les mer