Folka bak maten


Lokale bønder

I Herifrå er vårt hovedbudskap å gi lokale matretter til folket, samtidig som vi ønsker å belyse alle de flotte leverandørene som får dette til å skje!

Her har vi samlet alle de faste leverandørene vi har i Nordmøre, slik at de skal få den oppmerksomheten de fortjener. Samtidig som du som gjest vet akkurat hvor maten kommer fra!

Holten Gård

I vakre Surnadal ligger Holten Gård. Her driver Ole Holten gården som har vært i familien i 5 generasjoner. Søyene beveger seg rolig over jordet, mens lammene hopper lekende rundt dem. Dette er fornøyde dyr!


Les mer

Vågland kjøtt

På et avsidesliggende tettsted, noen nautiske mil utenfor Kristiansund, produseres noe av det (nord)møreste kjøttet i Norge. Her får både svin og storfe boltre seg fritt i den vakre naturen Vågland har å by på. Med utsikten over en liten fjord, helt sør-vest i Trøndelag stortrives dyrene, og kvaliteten på kjøttet blir derfor ypperlig.


Les mer

Vilt´n

På Hjorte gård driver de oppdrett av hjort. Et titalls hjorter tusler rundt fritt i fjellet her ved gården, omgitt av dype daler og høye skrenter. Dette gir mørt kjøtt, med en fantastisk viltsmak!


Les mer

Aure fisk

Bestefar Arne og sønnesønnen Mikkel starter Aure fisk i 2010, siden da har de slått flere rekorder på fiskemarkedet, og sitter i dag med Norgesrekorden i antall torsk fanget i et garn! Disse to reiser ut tidlig om morgenen for å tømme garna, og når de kommer inn igjen med båten full av fisk tar han bestefar seg en kaffekopp mens han sutter på pipa si, “det er slik det skal være” sier Mikkel.


Les mer

Grini Gård

Til flere av våre faste retter er gryn en viktig ingrediens, da er det godt vi har Grini gård som leverer nok gryn til oss så vi har for hele året. Grini gård ligger i Halsa, her blåser det friskt hele året, og det smakes på grynet!


Les mer

Klippfisken AS

Klippfisken AS har spesialisert seg på å produsere det ypperste av klippfisk. Her tørkes torsken i 5 dager før de salter og leveres til oss. På denne måten har vi alltid fersk klippfisk til våre populære retter.


Les mer

Tutten og Lillemor

I sesongen har Tutten og Lillemor travle dager, da skal alt av rips, epler, og bær høstes, renses og pakkes. Syltetøy blir rørt og juice og saft blir presset til friske drikker. Tutten og Lillemor er godt kjent på Nordmøre og reiser gjerne regionen rundt for å dele sine nydelige produkter med folk, vi anbefaler deg å smake eplejuicen neste gang du spiser hos oss.


Les mer

Kristiansund brenneri

I et lite småbruk utenfor Kristiansund finner vi et av Norges beste kaffebrennerier. Her får du både hele bønner og ferdig kvernet kaffe, i mange smaker. Den ferske kaffelukten kjennes på lang vei, og da er det jo umulig å ikke ville ta seg en kopp.


Les mer

Surnadal brygg

I mellom fjella i Surnadal finner vi Surnadal brygg. Her har flittige bryggere brygget deilig øl og cider i generasjoner. Ølet deres har reist langt gjennom årene, og folk så langt som på andre siden av kloden har smakt Surnadal bryggs klassiske “Trollheimen”, et øl laget på de friske bærene som er å finne i fjellet i Surnadal. 


Les mer

Den lille hane

Hos folka i Den lille hane er det aldri kjedelig. Her står bonden opp ved hanen, og da går dagen i jobb frem til sola går ned og hønene takker for dagen. Her spiser dyra sunt kraftfor og friske grønnsaker, på den måten blir det smakfulle egg, og saftig kyllingkjøtt.


Les mer

Grøntland

Mellom bakkar og berg ligger Grøntland, her dyrkes det alt fra gulrøtter og agurk til løk og asparges. Den friske fjelluften gir knasende gode grønnsaker, som blir godt tilbehør til våre matretter.


Les mer