Folka bak maten


Lokale bønder

I Herifrå er vårt hovedbudskap å gi lokale matretter til folket, samtidig som vi ønsker å belyse alle de flotte leverandørene som får dette til å skje!

Her har vi samlet alle de faste leverandørene vi har i Valdres, slik at de skal få den oppmerksomheten de fortjener. Samtidig som du som gjest vet akkurat hvor maten kommer fra!

Brenneriet i Bagn

Brenneriet i Bagn ble stiftet i 2013 av ei dame lidenskapelig opptatt av god kaffe. I dag leverer brenneriet alt vi trenger til å gi deg den beste kaffen, enten du ønsker espresso, latte eller en helt vanlig svart kaffe. Hva med en kopp til desserten?


Les mer

Lille skapning

Lille skapning – navnet kommer av de små skapningene som sies å bo under oss. Har du noen gang lurt på hvor noe har blitt av? “Det er bare de underjordiske som låner den, når dem er ferdig med den dukker den nok oppat!” Pleide bestemora til han Knut i Brenn å si. Kanskje det er noe sant i det? Lille skapning leverer godt brygget øl og cider i mange slag til oss. Spør gjerne om et eget ølkart fra Lille skapning når du er i vår restaurant!


Les mer

Grønnskaug Gård

Biene fra Grønnskaug gård er noen bortskjemte vesener. Oppe på Grønnskaug bader de i nydelige blomster og planter, og lager den beste honningen Valdres har å by på. Halvard Grønnskaug vil ikke ta for mye av æren selv, for han vet godt hvor viktig jobben biene gjør er. Til sammen gir de oss nydelig honning av typen lynghonning, sommerhonning og Hedalshonning.


Les mer

Heimelaga fra Hedalen

I 2019 startet Anne Gurine å lage heimelaga delikatesser fra Hedalen. Eplemost, jus, syltetøy og gløgg er noen av delikatessene Anne Gurine leverer til oss. Den kjente moltekremen på menyen vår kan vi takke denne dama for! Vi anbefaler deg spesielt å bestille et glass eplegløgg neste gang du spiser hos oss.


Les mer

Selton gard

Jeger Arne Selton legger stor ære i arbeidet han gjør. Han forteller at han er ute i skogen hver eneste dag i jaktsesongen for å kunne levere det beste viltkjøttet som finnes i Valdres sine dype skoger til oss. Han jakter for det meste i Øystre Slidre, slik at kjøttet skal ha skikkelig viltsmak fra fjellet.


Les mer

Bruskekollen

På Bruskekollen går sauen ute fra tidlig mai til sen oktober, dette gjør kjøttet ekstra mørt og smakfullt, samtidig som det gjør ulla til sauen myk og enkel å jobbe med.


Les mer

Lille Stjert

Hos Lille Stjert bor Ingar, Geir og hele hønsefamilien. Sammen bidrar de til å gi Herifrå dagsferske egg hver morgen, og det vi trenger av kylling for å kunne gi våre kunder kun det beste. De er en liten gård med et stort hjerte for dyr og gode råvarer. Slakten tar de også selv, så disse kara står på hver dag!


Les mer

Valdres gris

Mina og André Molterud setter dyrevelferd foran alt annet. De forteller at dette er grunnen til at de aldri har ville drive stort, for da går ofte dyrevelferden ned. Derfor kan vi være helt sikre på at grisen de leverer til oss har hatt det ordentlig fint! Dette kjennes også på smaken, da vi valgte ut Valdresgris blant et tosifret antall leverandører, så her er kun det beste bra nok!


Les mer

Slidre fisk

Folka i Slidre fisk bruker flere timer langs fjellvannene i Østre- og Vestre Slidre enn de gjør innendørs. Disse folka er lidenskapelig opptatt av god fisk, og har stor respekt for yrket sitt. Derfor er vi i Herifrå spesielt stolte av å ha slike gode fiskere og håndverkere på laget. De leverer alt av fjellfisk til oss!


Les mer

Annes spekemat

Anne Garthus har drevet med salg av spekemat i en årrekke. Hun har normalt solgt på messer, markeder og kjøpesentre, men er nå fast leverandør her hos oss. Hun lager pølser og skinker av mange slag med noe for alle. Flere viktige personer har fått oppleve denne lokale delikatessen, deriblant kronprinsparet da de besøkte Fagernes i 2001.


Les mer

Det gamle bakeriet

Det gamle bakeriet drives av fem meget oppegående damer som alle møttes gjennom strikkeklubben Nøstet. I dag leverer de småkaker, flatbrød og lefser til oss. De er spesielt kjente for det gode “flatbrødet fra Valdres”, som selges over hele landet.


Les mer

Briskekollen gard

Damene på Briskekollen gard jobber mange lange dager i jorda. Her dyrker de frem alt fra pimpernell til nelliker. Gården ligger langt innover Beitostølen, nesten så høyt at grønnsaker ikke vil vokse, dette gir råvarene en frisk og delikat smak, og spesielt salaten deres er knasende god.


Les mer

Tisleidalen mikroysteri

Når geiter og kyr er på setra hele sommeren blir det god melk! Det kan du smake selv ved å smake på en av de mange ostene Tisleidalen mikroysteri leverer til oss. Alt av kjøtt og fisk blir i tillegg stekt i det feite smøret de leverer til oss, dette setter en ekstra god, og tradisjonell smak på maten.


Les mer

Søraker gård

På Leira ligger Søraker gård. Den drives i dag av 6. generasjon. Her produseres flere kilo rakfisk hver eneste dag. Vi har vært så heldige å få være på kundelista dems, og der deler vi plass med flere av Norges største delikatessebutikker og restauranter. Søraker-familien har lang erfaring innen rakfisk og oppskriften de bruker for å få den perfekte rakfisken har blitt utviklet gjennom flere generasjoner. Denne oppskriften har vunnet dem flere priser for fisken!


Les mer